Efeler Gölhisar Mahallesi Hava Durumu 15 Günlük

Gölhisar Mahallesi hava durumu
Bugün
26°
/14°
Anlık 15°C
  • Açık
  • Yağış beklenmiyor.
  • Gündoğumu: 06:15
  • Günbatımı: 19:55

Efeler Gölhisar Mahallesi 15 Günlük Hava Durumu

Paz 
28 Nisan 
Açık
 26° 14° 
Açık
Pzt 
29 Nisan 
Açık
 28° 14° 
Açık
Sal 
30 Nisan 
Açık
 28° 12° 
Açık
Çrş 
01 Mayıs 
Hafif yağmurlu
 27° 14° 
Hafif yağmurlu
Prş 
02 Mayıs 
Açık
 27° 14° 
Açık
Cum 
03 Mayıs 
Açık
 26° 15° 
Açık
Cts 
04 Mayıs 
Açık
 29° 15° 
Açık
Paz 
05 Mayıs 
Açık
 30° 17° 
Açık
Pzt 
06 Mayıs 
Kapalı
 28° 17° 
Kapalı
Sal 
07 Mayıs 
Hafif yağmurlu
 29° 19° 
Hafif yağmurlu
Çrş 
08 Mayıs 
Hafif yağmurlu
 24° 16° 
Hafif yağmurlu
Prş 
09 Mayıs 
Kapalı
 20° 13° 
Kapalı
Cum 
10 Mayıs 
Açık
 24° 9° 
Açık
Cts 
11 Mayıs 
Az bulutlu
 22° 12° 
Az bulutlu
Paz 
12 Mayıs 
Açık
 24° 11° 
Açık

Gölhisar Mahallesi Ayrıntılı Hava Raporu

Gölhisar Mahallesinde bugün nasıl bir hava durumu bekleniyor?

Açık hava durumu Aydın Efeler Gölhisar Mahallesinde bugün açık bir hava bekleniyor. Şu an Gölhisar Mahallesi hava durumu açık. Anlık olarak rüzgar esmiyor Bugün yağış beklenmiyor. (Güncelleme: 02:26) Bulut oranı: %0, hissedilen anlık sıcaklık değeri ise 15°C.

Bugün hava sıcaklığı en düşük 14°C, en yüksek 26°C olacak. Ayrıca çok nemli bir hava bekleniyor. Bugün Gölhisar Mahallesinde gün doğumu: 06:15, gün batımı: 19:55 saatlerinde gerçekleşecek.

Efeler Gölhisar Mahallesinde yarınki hava durumu nasıl olacak?

Yarın (Pazartesi) Gölhisar Mahallesinde Açık bir hava durumu bekleniyor. Yarın en yüksek sıcaklık 28°C en düşük sıcaklık değeri de 14°C seviyelerinde olacak. Salı günü ise havanın Açık olacağı tahmin ediliyor.

Gölhisar Mahallesinde yarın yağmur ya da kar yağışı var mı?

Hayır yarın yağış beklenmiyor.

Aydın Efeler Gölhisar Mahallesi İklimi

Levent
28.02.2018

KÖYÜNTARİHÇESİ

Köy adını köyde bulunan göl ve hisarlardan almıştır. Köye ilk yerleşenlerin Orta Asyadan gelen göçebeler olduğu sanılmaktadır. Köy ilk kuruluş yıllarında Paşaca Ağa adındaki kişi tarafından idare edilmiş olup okulun yanındaki Vakıf Zeytinliği bu ağa tarafından köy halkına diktirilmiştir. Köy 1800 yıllarında Karahayıt nahiyesine bağlı olup devletle olan yazışmalar, askerlik işlemleri Yenipazar ilçesinde yapılıyormuş. Cumhuriyetten on yıl sonra aydın merkez ilçeye bağlanmıştır.

NÜFUS

Aydın Linyit Kömür İşletmesine yakın olması sebebiyle Afyon ve Denizliden gelen çok sayıda işçinin köye yerleşmesiyle nüfus artmıştır. Son nüfus sayımına göre köyün nüfusu 950'dir.

KÖYDE SOSYAL YAŞAM

HABERLEŞME

Ayrıca her Pazartesi köye postacı gelerek mektupları köy kahvesine bırakmaktadır. Köyde bulunan kahve haneler günlük 3 çeşit gazete getirttirmektedirler bu gazetelerle gündem yakından takip edilmektedir.

EĞLENCE VE SPOR

Köyde iki tane kahvehane vardır. Köy erkekleri boş zamanlarında kahvededirler. Kahve hanelerde okey ve kağıt oyunları yaygındır. Köyde spor sahalarının inşaatı devam etmektedir.

GELENEK VE GÖRENEKLER

Köy halkı gelenek ve göreneklere bağlıdır. Yörenin özelliğini taşır. Düğün, nişan, askerlik, doğum, ölüm olaylarında yardımlaşma vardır. Düğünler ve nişanlar içkili olur. Kına gecesini takiben ikinci gün balo yapılır. Daha önceki yıllarda düğünlerde silahla yaralama ve ölüm olayları olduğundan davul zurna çaldırılması yasaklanmıştır fakat düğünlerde silah kullanma alışkanlığı tüm hızıyla devam etmektedir . Asker gidecek gençler çeşitli eğlencelerle uğurlanır. Bu tür özel günlerde yöreye özgü yemekler pişirilerek misafirlere yemek verilir.

ULAŞIM

Köy Aydın-Yenipazar arasında olup devlet karayolu ile Aydın 'a bağlıdır. Yol güzergahında olduğu için ulaşım kolay yapılmaktadır. Dalama birlik minibüsleri on beş dakikada bir Aydın Dalama arasında sefer yapmakta köyün içinden geçmektedir. Ayrıca köy halkı pamuk, sebze, zeytin üretimiyle ulaştığı için traktörler ve kamyonetlerde ulaşım aracı olarak kullanılmaktadır.

COĞRAFİ DURUM VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Köyün güneyi dağlık ve ormanlıktır. Köy tepenin yamacında kurulmuştur. Güneyindeki tepelerde zeytinlikler ve çınar ağaçları bulunmaktadır. Kuzey tarafı ise ovadır. Büyük Menderes nehri bu ovadan akmaktadır. Ovada pamuk ve sebze tarımı yapılır. Yaz ve kış mevsimine göre her türlü sebze yetiştirilir özellikle kışın karnabahar, enginar, kereviz, lahana, pırasa, bolca üretilir. Köy özellikle enginarı ile meşhurdur. Son yıllarda seracılık yapılmaya başlanmıştır.

GİYİM KUŞAM

Köy kadınları şalvar giymekte başlarına örtü olarak üstlük denilen, beyaz, kenarları işlemeli ve iğne oyalı örtüler örtmektedirler. Genç kızlar bahçe işleri dışında normal etek, bluz, elbise giymektedirler. Erkekler pantolon gömlek giyerler.

EĞİTİM ÖĞRETİM

Köyde eğitim öğretim 1943 yılında eski köy camisinde başlamıştır. Köyden yetişen eğitmen Ali Gündüz köyün ilk öğretmenidir. Bu eğitmen 1947 yılına kadar köy camisinde eğitim öğretimi yürütmüştür. 1947 yılında muhtar Emin Kayabaş öncülüğünde köy halkının ve devletin katkılarıyla yapılan okulda eğitim öğretim sürdürülmüştür. 1982 yılında Milli Eğitim köye üç derslikli bir okul yaptırmıştır. 1986 yılında öğretmen lojmanı yapılmıştır.

1993 yılında okulun bakım ve onarımı yapılmıştır. Okul üç derslikli olup 3 tane sınıf öğretmeni görev yapmaktadır. Okul müdürlüğünü 3 yıldır Ahmet CEM yürütmektedir. Eğitim öğretim; 2005/2006 eğitim öğretim yılından itibaren normal eğitim olarak yürütülmektedir. Okulun uygulama bahçesi vardır. Köyden yüksek okula gidenler olsa da yeterli değildir. Buna neden olarak ta toprakların verimliliği gösterilmiştir. Son tespite göre köyden 8 tane öğretmen , 2 tane hemşire, 1 tane maliyeci, 2 tane banka müdürü, 1 tane banka memuru, 2 tane kamu kuruluşlarında hizmetli çıkmıştır. Son yıllarda okuma oranı eskiye göre artmıştır. Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla ikinci kademeye giden öğrenciler Baltaköy'e taşımalı olarak gitmektedirler. Çocukları gidiş gelişi Milli Eğitimin sağladığı minibüsler tarafından sağlanmaktadır. Okuma oranı %100 dür.

(6)
0.344702