Dereli Yeşilvadi Köyü Hava Durumu 15 Günlük

Yeşilvadi Köyü hava durumu
Bugün
17°
/12°
Anlık 13°C
  • Hafif Yağmurlu
  • Yeşilvadi Köyünde bugün hafif düzeyde yağmur bekleniyor.
  • Yarın hafif düzeyde yağmur bekleniyor.
  • Gündoğumu: 05:27
  • Günbatımı: 19:19

Dereli Yeşilvadi Köyü 15 Günlük Hava Durumu

Pzt 
29 Nisan 
hafif yağmurlu
 17° 12° 
hafif yağmurlu
Sal 
30 Nisan 
hafif yağmurlu
 16° 11° 
hafif yağmurlu
Çrş 
01 Mayıs 
orta şiddetli yağmurlu
 18° 11° 
orta şiddetli yağmurlu
Prş 
02 Mayıs 
şiddetli yağmurlu
 12° 10° 
şiddetli yağmurlu
Cum 
03 Mayıs 
hafif yağmurlu
 12° 10° 
hafif yağmurlu
Cts 
04 Mayıs 
hafif yağmurlu
 17° 9° 
hafif yağmurlu
Paz 
05 Mayıs 
orta şiddetli yağmurlu
 13° 10° 
orta şiddetli yağmurlu
Pzt 
06 Mayıs 
orta şiddetli yağmurlu
 11° 9° 
orta şiddetli yağmurlu
Sal 
07 Mayıs 
orta şiddetli yağmurlu
 10° 9° 
orta şiddetli yağmurlu
Çrş 
08 Mayıs 
hafif yağmurlu
 13° 8° 
hafif yağmurlu
Prş 
09 Mayıs 
hafif yağmurlu
 16° 8° 
hafif yağmurlu
Cum 
10 Mayıs 
orta şiddetli yağmurlu
 17° 10° 
orta şiddetli yağmurlu
Cts 
11 Mayıs 
orta şiddetli yağmurlu
 14° 9° 
orta şiddetli yağmurlu
Paz 
12 Mayıs 
hafif yağmurlu
 15° 10° 
hafif yağmurlu
Pzt 
13 Mayıs 
orta şiddetli yağmurlu
 13° 10° 
orta şiddetli yağmurlu

Yeşilvadi Köyü Ayrıntılı Hava Raporu

Yeşilvadi Köyünde bugün nasıl bir hava durumu bekleniyor?

kapalı hava durumu Giresun Dereli Yeşilvadi Köyünde bugün hafif yağmurlu bir hava bekleniyor. Şu an Yeşilvadi Köyü hava durumu kapalı. Ayrıca çok hafif bir esinti etkili oluyor. Bugün hafif düzeyde yağmur bekleniyor. (Güncelleme: 03:13) Bulut oranı: %99, hissedilen anlık sıcaklık değeri ise 13°C.

Bugün hava sıcaklığı en düşük 12°C, en yüksek 17°C olacak. Ayrıca aşırı düzeyde nemli bir hava etkili olacak. Bugün Yeşilvadi Köyünde gün doğumu: 05:27, gün batımı: 19:19 saatlerinde gerçekleşecek.

Yeşilvadi Köyünde yarın yağmur ya da dolu yağışı var mı? Yarınki hava durumu nasıl olacak?

Yarın (Salı) Yeşilvadi Köyünde hafif yağmurlu bir hava durumu bekleniyor. En yüksek sıcaklık 16°C en düşük sıcaklık değeri de 11°C seviyelerinde olacak. Çarşamba günü ise havanın orta şiddetli yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

Giresun Dereli Yeşilvadi Köyü İklimi

user icon Ahmet
06.03.2018
YEŞİL VADİ KÖY'ÜNÜN ÖYKÜSÜ

Köyünün Dereli kazasına 36 km olup Denizden yüksekliği yaklaşık 1.400 metredir. Kuruluştan öncesi Çambelen Mahallesi’nin oluşumuyla başlamıştır. Çambelen mahallelerinin bağlısı bulunmamaktaydı 11/08/2004 tarihinde mahalle olması için müracaatta bulunduk. Tamdere Köyü’ne İç İşleri Bakanlığı’nın onayı ile mahalle olaraktan sahiplendik.
Köy oluşumunun tarihine kadar Tamdere köyünde kaldık. Fakat uzaklık mesafesinin 29 km. olması ve yüksek dağların olması nedeniyle hiçbir hizmet alamadık. Bizimle aynı kaderi paylaşan Alancık köyüne bağlı Sürmen ve Boncuk mahalleleriyle birleşmesi kararlaştırıldı. Sürmen, Boncuk ve Çambelen mahalleleri birbirinden çok yakın olması nedeniyle bütün ilişkilerimiz birbirimizle gerçekleşmekteydi. Boncuk ve Sürmen mahalleleri ana köy olan Alancık köyüne uzaklık olaraktan 22 km mesafede bulunmaktaydı. Bu iki mahallemizde diğer Çambelen mahallesi gibi hizmet alamamaktaydı.

Üç mahallenin Okulu, Camisi, değirmeni ortak kullanılmakta olup ayrı ayrı köylere bağlı bulunmaktaydı. Bizler bu durum acı ve eziyet veriyordu. Bunun üzerine üç mahalle birleşerek 2008 yılında köy olmak için Dereli Kaymakamlık'ına müracatta bulunduk. Bu müracatı yapan arkadaşlarımız; Ahmet Yavuz, İbrahim Aksoy, İbrahim Yüksel birlik olup işlemlerinin takibine başlandı.

Bu esnada çeşitli yazışmalar gerçekleşti.Giresun Valilik'inden idare kurulum ve il Encümentinden onaylanıp İç İşleri Bakanlık'ına gönderildi.12/03/2010 yılında İç İşleri Bakanımız Beşir Atalay tarafından Yeşilvadi Köy'ü olaraktan onaylandı.Kendisine köy halkı olaraktan Müteşekkirim.Çünkü bizlerin böyle bir sıkıntıdan kurtarmış oldu 12/03/2010 tarihinde köy olarak resmiyet kazanan köyünün 06/06/2010 tarihinde Muhtarlık seçimine gitti.ilk muhtarımız olaraktan Ahmet Yavuz Köy Muhtarı seçildi.Azaları;Bekir Okan, Hüseyin Yüksel ve Ali Aksoy seçildiler.

Bu süreden sonra ana köylerden Alancık Köyü Ordu İdari Mahkemesine yürütmesi durdurma davası açtı.Ordu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurması red ederek köy oluşumuna bir kere daha tescillenmiş oldu Ordu İdari Mahkemesine can'ı gönülden teşekkür ederiz.

Muhtarlık seçiminden sonra ilk iş olaraktan muhatarımız Ahmet Yavuz İlçe Kaymakamlığına köy kıriterlerine almış olduğu.Köyümüzün köyden programına alınması için muracat etti ve Kaymakamımız Murat Özdemir başkalnlığında yapılan toplantıda muhtarlarımızın oy birliği ile köydeşe üye oldu.

KÖYDES programında 2010 yılında 18.000 lira yardım alındı bu parayla yol onarım çalışması yapıldı.2011 yılı köydeş programından 30.000 lira yardım alıp yol çalışmalarında kullanmış olduk ve köyün yolları eski haline göre çok iyi.

Muhtarımız köyünü yeni kurmasına rağmen çalışmasına devam etmekte.Köy ün son sorununu çözmek için köyün su plan projesini şu andan tamamlaması bulunmaktadır. 2012 Yılı köydeş yardımlarından köyümüzün su sorunu çalışılacaktır.Köyün halkı orman işi, tarım ve hayvancılıkla uğraşarak evinin ihtiyacını gideriyor.Köyümüzün deniz seviyesinden uzaklığı yaklaşık 1.600 m'dir. Temiz havasıyla gezilip görülecek doğa harikası bir köy.Köyümüzün öğrencileri taşıt sistemiyle köyümüzden 25 km uzakta bulunan Kızıltan İlköğretim Okuluna gitmektedir.Köyümüzde şu anda 18 öğrenci bulunmakta.Köyümüz insanın %75 i İstanbul'da yaşamaktadır.Köyümüz Dereli kazasına 36 km olup bu yolun 26 km'si asfalt geriye kalan 10 km'si toprak yoldur.Yolumuzdan çalışmalar devam etmektedir.

MUHTAR
AHMET YAVUZ

(7)